31 C
Sarajevo
30.06.2024

Stane li jedan život u sevdalinku: Hanka Paldum u ovosedmičnoj “Kafani” otvorila dušu!

Jedna od najpoznatijih bosanskohercegovačkih izvođačica sevdaha i narodne muzike, Hanka Paldum, ove nedjelje gostuje u našoj “Kafani”!  

Je li život sevdalinka: Diva sevdaha na FACE-u govorila o svom životu, karijeri, ljubavi…

Diva sevdaha, kako je nazivaju, na estradnoj je sceni prisutna već desetljećima, a zahvaljujući svojoj plodonosnoj karijeri, Hanka Paldum se vinula na sami tron muzike koju izvodi i tu ostala…

- OGLAS -

Gostujući na FACE TV, našoj je Amri Halilović kazala da ne voli kafanu, ali je u našoj “Kafani” otvorila dušu! Prisjetila se svoga djetinjstva, početka svoje muzičke karijere, ali i braka sa Muradifom Brkićem. Kraljica sevdaha otkrila nam je i razlog zbog kojeg se najviše kaje… Kaže da muškarac uvijek mora ići ispred žene, ali i da sloboda nema cijenu. 

Hankina sarajevska pjevačka bajka započela je sedamdesetih

- Advertisement -

Kraljica sevdaha rođena je 1956. godine u Čajniču. Talentovana Hanka odmalena je voljela umjetnost, a širok je spektar zanimanja koja su je intrigirala… Međutim, vrlo rano njeni nastavnici primjećuju njen talent, a preseljenjem u Sarajevo počinje njena pjevačka bajka. Hanka se brzo proslavila, a njeni hitovi uveliko su prelazili i granice Bosne i Hercegovine. Na sceni je od sedamdesetih godina prošlog vijeka, a u njen su život, kako mnogi smatraju, stala nečija tri. Proglašena je najboljom izvođačicom sevdaha dvadesetog stoljeća; dugo je prisutna na estradnoj sceni, ali Hanka nema namjeru da se povuče jer je pjesma odavno dio nje same… ona sama. 

Nedjelja, u 20:00 sati, samo na FACE TV! Budite uz TV-ekrane i gledajte “Kafanu”!

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA