10 C
Sarajevo
29.09.2024

Ramiza Milkunić: Sevdalinka je lična karta svih Bosanaca i Hercegovaca!

Ramiza Milkunić je istaknuta umjetnica i muzičarka poznata po svojoj dubokoj strasti prema muzici i značajnom doprinosu očuvanju tradicije sevdalinke. Od malih nogu, pokazivala je veliku ljubav prema muzici, nastupajući na raznim dječijim festivalima i manifestacijama, gdje je osvajala srca publike i ostvarivala zapažene rezultate.

Kao strastvena zagovornica sevdalinke, Ramiza je inicirala proces njenog uvrštavanja na UNESCO listu kulturno nematerijalne baštine Bosne i Hercegovine. Kroz svoj rad, nastoji prenijeti znanje i iskustvo mlađim generacijama, čime doprinosi očuvanju bogate kulturne baštine. Ona je osnivačica i organizatorica Festivala Sevdalinke TK, koji se već 16 godina uspješno održava i proširio je svoje okvire izvan lokalnog nivoa. Festival ima za cilj izvorno očuvanje sevdalinke, edukaciju i prenošenje tradicije na mlađe naraštaje.

Ove nedjelje u Kafani, Ramiza najavljuje Festival sevdalinke TK, ali i otkriva kako je izgledao njen početak u muzičkim vodama, te kako je uspjevala praviti balans između posla i porodice.

- OGLAS -

Ne propustite novo izdanje Kafane u nedjelju u 21 sat na našem Youtube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA