17.7 C
Sarajevo
10.09.2024

„Spavaj, Svilo bosanska“: Dvadesetsedmogodišnja policajka izvršila samoubistvo! Sarajevo obavijeno tugom!

Sindikat: „Niko, ništa i nikakva životna situacija nisu vrijedni oduzimanja života!“
Tragičan dan za Bosnu i Hercegovinu. Mlada policajka i rukometašica okončala je svoj život. Kolegama je najavila čin, ali ga je izvršila prije negoli su uspjeli doći na Željezničku stanicu u Sarajevu.

Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo uputio je emotivnu oproštajnu poruku kolegici iz MUP-a KS: „Spavaj, Svilo bosanska…“

Uputili su i apel svim svojim članovima, ali i ostalim policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima Kantona Sarajevo da niko, ništa i nikakva životna situacija nisu vrijedni da bi se oduzeo život sebi ili nekome drugom.

„Zato, policajci, šalterski, službenici i drugi službenici u organu uprave Kantona Sarajevo, a posebno Uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, trebaju između sebe da komuniciraju, razmjenjuju stavove i mišljenja i da se drže zajedno”, navode iz Sindikata.

- OGLAS -

Podsjetili su da su prije godinu dana zahtijevali da se službenicima osigura obavezna psihoterapija, na što se, kako su istakli, kantonalni ministar oglušio.

Ukoliko trebate psihološku pomoć i savjetovanje, u funkciji je Plavi telefon. Poziv je potpuno besplatan i anoniman, a možete se javiti na broj telefona: 080 05 03 05.

- Advertisement -

Besplatnu psihološku pomoć omogućava i Crveni križ FBiH svaki dan od 10:00 do 19:00 sati. Brojevi na koje možete zvati su: 060/343-0745 062/040-653.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA