15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Prognoza vremena za četvrtak, 16. 04. 2020.

Anticiklonalno polje je u slabljenju, a po visini osjetnije struji topao zrak s juga i jugozapada. S njim će pristići prema kraju dana i nešto naoblake, najprije na sjeverozapad naše zemlje. 

Prijepodne prevladavat će sunčano vrijeme. Mjestimično duž riječnih tokova istočne Bosne moguća je kratkotrajna magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4 ºC u Bosni, u Hercegovini od 5 do 10 ºC.

U drugom dijelu dana sunčano vrijeme. Krajem dana umjeren porast naoblake u Krajini. Oblačnost se u noći na petak premješta sa sjeverozapada na jugoistok. Vjetar slab do umjeren, i varira sa smjerom u cijeloj zemlji tako što je u zapadnoj Bosni i u Hercegovini uglavnom jugozapadnog smjera, a u istočnoj polovini zemlje istočnog i sjeveroistočnog smjera.

- OGLAS -

U noći slab jugo u cijeloj zemlji.

Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24 ºC. U petak nakon nešto oblačnijeg jutra danju sunčano i vrlo toplo. U subotu još toplije, a temperature rastu i do 28 ºC.

- Advertisement -

Međutim, ciklona u blizini Tunisa pogurat će i saharski pijesak koji će pristići u naša područja, tako da prva kiša koja padne u sebi će sadržavati čestice pijeska.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA