15 C
Sarajevo
29.09.2024

Evo kako je izgledao Humanitarni bazar za Gazu u Sarajevu

Udruženje Pomozi.ba organizovalo je u subotu u Sarajevu tradicionalni Humanitarni bazar koji su ovaj put posvetili, kako su naveli, herojskom narodu Gaze i Palestine.

Uprkos visokim temperaturama, brojni građani Sarajeva odlučili su se da u prijepodnevnim satima posjete bazar, koji se održava pod motom “Nemojmo prestati pričati o Palestini“, kako bi kupili nešto i na taj način pomogli palestinskom narodu.

Humanitarni bazar održava se na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, do 17 sati.

- OGLAS -

Pored toga što prihod od bazara ide za Gazu, na ovaj način Pomozi.ba želi ukazati na važnost konstantnog podsjećanja na patnje i stradanja kroz koje stanovnici palestinske enklave prolaze, a o kojima se sve manje i manje priča.

Volonteri i uposlenici Pomozi.ba organizacije su i ovaj put za Humanitarni bazar izdvojili razne kućne potrepštine, knjige, odjeću, obuću, te druge nove i polovne stvari koje posjetioci mogu kupiti po povoljnim cijenama.

- Advertisement -

“Organizacija Pomozi.ba posvetila je julski, tradicionalni bazar Gazi i Palestinci s obzirom na to da smo svjedoci da se o Gazi i Palestini sve manje priča, stoga smo htjeli ukazati na značaj neprestanog pričanja o stradanjima i patnjama naroda Gaze. Naš tradicionalni bazar počeo je jutros u 10 sati i družimo se do 17. Sugrađani mogu kupiti nove i polovne stvari, a prihod od mjesečnog bazara ide za narod Gaze. Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže i podrže ovu lijepu aktivnost”, rekla je Saliha Rokša iz Udruženja Pomozi.ba

Pomozi.ba organizacija je do sada poslala dva miliona konvertibilnih maraka (KM) humanitarne pomoći Gazi, a čim granični prelaz Rafah između opkoljenog Pojasa Gaze i Egipta bude otvoren, nastavljaju s distribucijom pomoći.

Podsjećaju da je izraelska vojska početkom maja preuzela kontrolu nad palestinskom stranom prelaza Rafah u sklopu opsežne vojne operacije, što je rezultiralo civilnim žrtvama i obustavom isporuke humanitarne pomoći.

Humanitarna akcija Pomozi.ba za pomoć narodu Palestine i dalje ostaje otvorena. Svi koji žele novčane donacije mogu uplatiti putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih i Paypal računa udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima doniraju se dvije KM.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA