31 C
Sarajevo
30.06.2024

MUP KS o događaju na Širokači: Pronađena tri tijela. Počeo uviđaj, na terenu i vještaci

U porodičnoj kući u ulici Žagrići na sarajevskoj Širokači, koja je sinoć izgorjela u požaru, pronađena su tri tijela.

Nove pojedinosti o ovom događaju iznijela je portparolka ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

“Sinoć u 21.10 sati u ulici Žagrići u naselju Širokača došlo je do požara u kući. Pripadnici profesionalne vatrogasne brigade odmah su pristupili gašenju požara, brojne njihove ekipe bile su na terenu.

- OGLAS -

Međutim, zbog samog obima požara gašenje je trajalo do kasno u noć.

Na terenu su odmah bili pripadnici Uprave policije Kantona Sarajevo, kao i dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, kaže Novalić.

- Advertisement -

Dodaje da su na teren izašle i interventne jedinice Sarajevo Gasa i Elektrodistribucije kako bi se područje osiguralo i u tom smislu.

“Nakon što je noćas kasno požar ugašen, lokaciju su nastavili osiguravati policijski službenici MUP-a KS, do jutros kad je počeo uviđaj.

Uviđajem rukovodi kantonalna tužiteljica kantonalnog tužilaštva, a obavljaju pripadnici policije uz prisustvo stalnih sudskih vještaka.

O identitetu nastradalih i načinu smrti nije moguće govoriti dok se ne završe uviđajne i sve druge radnje koje je naredila tužiteljica”, rekla je Novalić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA