15 C
Sarajevo
29.09.2024

Nakon posjete ministrice Lolvah Rašid al- Kater: Studenti Katra učit će o opsadi Sarajeva i genocidu nad Bošnjacima

Ministrica za međunarodnu saradnju Države Katar Lolvah Rašid al- Kater (Lolwah Rashid Al Khater), u okviru svoje višednevne posjete Bosni i Hercegovini, jučer, 12. jula, posjetila je Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, piše INS.

– Nakon podrške usvajanju Rezolucije o Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, Država Katar neće stati na tome – naveo je direktor Instituta dr. Muamer Džananović, navodeći da je ovom posjetom katarska ministrica učinila posebnu čast toj značajnoj ustanovi, prenosi Bosnian News Service.

Kako je dodao dr. Džananović, ministrica je prepoznala rad i važnost ove naučne ustanove u budućem širenju istine o genocidu nad Bošnjacima širom planete.

- OGLAS -

– Agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu, opsada Sarajeva i genocid nad Bošnjacima će ući u nastavne programe univerziteta u Kataru. Naše publikacije će biti prevedene na arapski jezik. Naša iskustva pri empirijskim istraživanjima i pribavljanju podataka biće korištena kod izučavanja genocida u Gazi, gdje Država Katar već pokreće neke projekte. 

Niz drugih stvari i obećanja će, ako Bog da, biti realizirano – naveo je dr. Džananović, direktor Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA