16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Plavi sa Grbavice u narednih sedam dana igraju tri prijateljske utakmice

Nakon dva dana pauze, fudbaleri Željezničara danas će odraditi novi trening. Zakazan je za 18 sati na Grbavici, a zanimljivo da će Plavi odigrati tri prijateljske utakmice ove sedmice.

Kako prenosi Faktor.ba, prvi rival Plavima će u srijedu biti HNK Kruševo, prošlosezonski prvak Druge lige Jug.

Kruševo ipak nije igralo doigravanje za viši rang jer nema odgovarajuće omladinske selekcije, a trener ovog tima je Velibor Pudar, nekada sjajni golman Veleža, inače otac bh. plivačice Lane Pudar.

- OGLAS -

Meč će biti odigran na pomoćnom terenu Grbavice, a trener Željezničara Denis Ćorić će šansu dati fudbalerima sa nešto manjom minutažom u dosadašnjim pripremnim utakmicama.

Već u subotu Željezničar će odigrati generalku protiv FK Tuzla City. Meč se igra u subotu 27. jula na glavnom terenu Grbavice od 18 sati.

- Advertisement -

Tuzla City je od naredne sezone u Prvoj ligi FBiH, ali Tuzlaci prave respektabilnu momčad koja ima za cilj povratak u Premijer ligu.

Dan kasnije Željezničar će na zanimljivo gostovanje. Rival je NK Orahovica, klub koji slavi 50. godina postojanja, a za rođendan im na megdan stiže upravo Željezničar.

Meč se igra u nedjelju 28. jula i nema sumnje da će to biti pravi spektakl u režiji domaćina, člana Druge lige FBiH grupa Sjever.

U Željezničaru i dalje tragaju za pojačanjima. Sa Plavima se povezuje Ivan Jukić, još uvijek član Zrinjskog, dok isti izvor tvrdi da ugovor neće potpisati saudijski internacionalac Saleh Abdullah Al Rakaf koji je boravio na probi. Postigao je i pobjedonosni pogodak u pobjedi nad Slobodom iz Užica na Zlatiboru (3:2).

Ugovor sa Željezničarom ove sedmice će vjerovatno potpisati mladi defanzivac Tarik Mraković koji je također na probnom radu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA