25 C
Sarajevo
08.07.2024

Satler posjetio rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Dragan Mioković sa potpredsjedavajućima Mladenom Boškovićem i Edinom Gabelom, primilo je u radnu posjetu Nj. E. ambasadora Johana Satlera, šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH sa saradnicama Elisabeth Tomasinec i Sanjom Stanojević.

Rukovodstvo Predstavničkog doma na čelu sa novoizabranim predsjedavajućim Miokovićem zahvalilo se Delegaciji Evropske unije u BiH na nesebičnoj podršci, te podsjetilo da će pružiti dodatne napore u svim procesima na putu ka evropskim integracijama.

Na sastanku je razgovarano o radu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zakonodavnim prioritetima po pitanju vladavine prava, kao i reformskoj agendi za Zapadni Balkan. Delegacija EU na čelu sa ambasadorom Sattlerom je izrazila jasnu podršku rukovodstvu Predstavničkog doma u svim procesima koji će se voditi s ciljem finaliziranja imenovanja neophodnih za rad i poslovanje organa kao i javnog emitera u Federaciji BiH.

- OGLAS -

Ambasador Sattler i rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH istaklo je važnost stabilnog funkiconiranja Predstavničkog doma s ciljem ostvarivanja doprinosa razvoju Federacije u punom kapacitetu, te naglasilo predanost u provođenju zakonodavne aktivnosti po pitanju socio-ekonomskih reformi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA