16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Željezničar ponovo “pomjerio granicu” broja članova

Fudbalski klub Željezničar u bosanskohercegovačkoj javnosti i šire važi za jedan od klubova s najvećom navijačkom bazom.

Sarajevski “Plavi” su godinama najgledaniji fudbalski klub u Bosni i Hercegovini i po tome su “rame uz rame” s ostalim velikanima iz regiona kao što su splitski Hajduk i beogradska Crvena zvezda.

Ali Željezničar je godinama “kuburio” s brojem članova, odnosno nije se dovoljno pažnje posvećivalo tom segmentu, do prije dvije i pol godine kada su na inicijativu navijačke grupe The Maniacs počele ozbiljnije marketinške kampanje s ciljem promocije članstva u klubu.

- OGLAS -

To je donijelo značajan pomak u broju članova kluba s “Grbavice”, pa su 2022. godinu završili s rekordom bosanskohercegovačkog fudbala od 12.826 osoba, dok su prošlu završili s 8371 članom.

Danas je Željezničar prešao brojku od 9.000 članova za 2024. godinu. Tradicionalno, svake godine se obnavlja članstvo i važi od 1. januara do 31. decembra. Tako su “Plavi” za nešto manje od sedam mjeseci dobili 9.000 članova, te je sasvim realno da ove godine taj broj bude dvocifren.

- Advertisement -

Ovo za navijače Željezničara posebno dobija na značaju uzevši u obzir da se klub ne nalazi u najboljoj finansijskoj i organizacaijskoj situaciji, te da se ekipa “Plavih” prošle sezone uglavnom borila za opstanak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA