12.7 C
Sarajevo
09.05.2024

Mercedes najbrži prvog dana nove F1 sezone, Verstappen šesti

Zaključen je drugi trening u Bahreinu Formule 1.

Lewis Hamilton doveo je Mercedes na vrh poretka na drugom slobodnom treningu za prvu utrku sezone u Bahrainu na kojem je bio brži od timskog kolege Georgea Russella dok je Max Verstappen bio tek šesti za Red Bull.

Na početku treninga vozači su se podijelili između medium i soft guma nakon što su na prvom treningu većinom koristili medium, a Hamilton je vodio u prvih dvadeset minuta sa sjajnim krugom na softu (1:30.751) s kojim je bio sekundu brži od Russella dok je Alonso bio drugi s manje od tri desetinke zaostatka.

- OGLAS -

Alonso je bio vrlo blizu Mercedesovom dvojcu s manje od tri desetinke zaostatka za Hamiltonom dok je Sainz bio brži vozač Ferrarija na četvrtom mjestu.

McLaren je s Piastrijem na petom mjestu imao zaostatak od 0.4 sekunde dok je Norris odbacio svoj brzi krug na softu i okrenuo se dužim dionicama u pripremi za utrku, što ga je ostavilo na posljednjem mjestu.

- Advertisement -

Verstappen je nakon šestoga mjesta na prvom bio šesti najbrži i na drugom treningu sa skoro pola sekunde zaostatka čime je jedva završio ispred Hulkenberga u Haasu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA