20.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Prodaje se Range Rover Elizabete II. Mogao bi dostići vrtoglavu cijenu

Tu je naviku imala još od Drugog svjetskog rata, kada je kao mlada članica pomoćno teritorijalne službe bila školovana za vozačicu i mehaničarku. Vozila je automobile po svojim imanjima i u poznim godinama, no tada više ne obične vojne terence već posebno izrađena vozila za njeno veličanstvo.

Jedno od njih je i Range Rover iz 2004. godine izrađen za potrebe kraljevske porodice, u pogonima Land Roverovog odjela Special Vehicle Operations. Postoje historijski videozapisi same Kraljice kako ga vozi, s jasno vidljivim registracijskim oznakama, pa je kao takav ovaj model vrlo rijedak – pogotovo što će sada biti dostupan na javnoj aukciji. Prodaje ga britanska aukcijska kuća Iconic Auctioneers, koja ga oglašava kao Range Rover s kraljevskom prošlošću, koji je pripadao upravo Elizabeti II.

 
Riječ je o trećoj generaciji Range Rovera, modela L322, u “Epsom zelenoj” boji s krem unutrašnjošću, ima posebno modificiranu prednju masku i farove te dodatke poput stepenice za lakši ulazak, pregrade za prijevoz pasa ili dodatnih ručki na stražnjim sjedalima. To je sve, kažu, standardni dio “kraljevskog paketa opreme” na 4×4 terencima.
 
 
Kraljičin je Range Rover prešao 176.500 kilometara, ima detaljnu historiju servisa od 2005. pa sve do jula ove godine. Ostao je u izvrsno očuvanom stanju, navode iz aukcijske kuće, a kao bonus su objavili i kratki video Elizabete II za njegovim upravljačem. Jedinstveni primjerak sa takvim pedigreom na aukciju će 11. novembra, a okvirna cijena koju očekuju postići je između 50 i 60 hiljada britanskih funti – otprilike deset puta više nego što bi vrijedio isti takav “obični” Range Rover, bez kraljevskog pedigrea.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA