7.7 C
Sarajevo
17.09.2024

Hyundai Auto BH isporučio 11 električnih KONA

Sarajevo, 6.9.2024. – Hyundai auto BH je sa ponosom najavio isporuku 11 električnih vozila modela KONA, što je jedna od najvećih flotnih isporuka električnih putničkih vozila u Bosni i Hercegovini.

Ugovor obuhvata isporuku 11 najnovijih modela električnih vozila Hyundai KONA, koji su poznati po svojoj efikasnosti, dometu, sigurnosti i vrhunskom dizajnu. Isporučeni modeli električna KONA imaju bateriju dugog dometa od 65,4 kWh i deklarisani domet prema WLTP-u do 514 km.

„Ponosni smo na činjenicu što isporučujemo 11 električnih vozila modela KONA klijentu u Bosni i Hercegovini. Hyundai je predan pružanju inovativnih i održivih rešenja za svoje klijente, a ova saradnja je korak ka budućnosti sa čistijim i održivijim saobraćajem. Iskreno se nadamo da će tržište električnih automobila da raste i da se razvija većim intenzitetom u odnosu na prethodne godine, pogotovo kada su u pitanju fiziča lica“, izjavio je Mirza Juzbašić, generalni direktor kompanije Hyundai Auto BH.

- OGLAS -

Predstavljanje, promovisanje i kontinuirano ulaganje u razvoj i napredak ovih vozila dio je globalne Hyundaieve dugoročne strategije za podsticanje elektrifikacije i promovisanje ekoloških “zelenih” vozila na svim tržištima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA