7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Odloženo emitovanje serije „Sablja“ o ubistvu Zorana Đinđića u kojoj igraju brojni bh. glumci

Serija “Sablja”, čije je emitovanje na RTS-u gromoglasno najavljivano, i koja je imala čak i pretpremijeru u MTS dvorani prošle nedjelje, neće biti prikazana u subotu, 24. februara, saznaje Nedeljnik. RTS je objasnio razloge emitovanja serije u novom terminu.

Nedeljnik piše da iako je cijeli Beograd oblijepljen bilbordima, glumci davali intervjue i izjave, a sajt RTS-a nedjeljama informisao javnost o datumu premijerne epizode – subota, 24. februar 2024, tačno u 20.05 – „Sablja“ je naprasno skinuta iz programske šeme.

Sada u tom terminu, kako se navodi, stoji epizoda treće sezone serije „Tajna vinove loze“.

- OGLAS -

Nedeljnik nezvanično saznaje da će „Sablja“, ukoliko ne bude dodatnih promjena, biti emitovana u maju.

Na sajtu RTS objavljeno je da će se serija „Sablja“ emitovati u novom terminu.

Kako navode, jedan od najprestižnijih festivala filmskih i serijskih sadržaja razmatra mogućnost da „Sablju“ i priču koja je te 2003. godine potresla Srbiju, ali i čitavu svjetsku javnost, uvrsti u svoj program.

„Zato, poštujući pravila evropske i svjetske filmske industrije, a u cilju promocije domaće kinematografije u svijetu, serija Sablja na RTS-u biće emitovana u novom terminu o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti gledaoce“, piše u tekstu.

U glavnim ulogama gledat ćemo Dragana Mićanovića kao premijera Zorana Đinđića, Milicu Gojković kao novinarku Danicu Mandić, Ljubomira Bandovića kao policajca Borisa Rakića i Lazara Tasića kao Uroša Ristića-Malog. Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera, a ulogu Daničine (Gojković) majke maestralno je odigrala Jasna Đuričić.

Marko Grabež tumači lik Čedomira Jovanovića, Bebu Popovića igra Marko Marković, Ružicu Đinđić Tihana Lazović, Dušana Mihajlovića Srđan Miletić, Zorana Živkovića Igor Borojević, Radeta Bulatovića igra Miodrag Krčmarik, Radeta Markovića Gojko Baletić, Jovicu Stanišića Izudin Bajrović, a Vojislava Koštunicu Predrag Bjelac.

U priči o ubistvu premijera i akciji “Sablja” neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka-Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića -Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića-Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana Milenkovića-Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić)…

Uz navedena imena, iz epizode u epizodu pojavljuju se brojni glumci iz Srbije i inostranstva – Jasmin Geljo, Zlatko Burić, Vahid Džanković, Dolya Gavanski, Bojan Žirović, Peđa Marjanović, Muhamed Hadžović, Marija Škaričić, Mirsad Tuka, Dejan Tončić, Dragana Varagić, Linda Rousseva…

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA