22.7 C
Sarajevo
22.09.2024

Ove godine stiže još jedan strip-album o neustrašivim Galima

Trideset deveti strip-album o Asterixu treba izaći 21. oktobra 2021., rekao je za tjednik Journal du Dimanche scenarist Jean-Yves Ferri koji je s crtačem Didierom Conradom jedan od “otaca” neustrašivog Gala, no u albumu neće biti aluzije na koronavirus.

“Riječ je o albumu u kojem su glavni junaci  ‘na putu’, jer se prošla avantura događala u selu. Asterix i Obelix polaze na nesvakidašnje putovanje (…) u zemlju koja danas ne postoji kao takva”, rekao je scenarist za francuski tjednik.

“Svaki album je malen korak k uvođenju nečeg novog. A Obelix nastavlja svoj polagani psihološki rast”, dodao je.

- OGLAS -

Odgovarajući na pitanje može li se još poigravati stereotipima o zemlji u koju putuju, kao što je to obično činio u crtanom filmu o Asterixu i Obelixu, Ferri je priznao da je to danas puno teže.

“U 1960-im Albert Uderzo i Rene Goscinny mogli su ismijavati strance, crtati Engleze s njihovim velikim zubima i Grke s njihovim profilom. Ozračje je bilo prijateljsko. Danas gotovo moramo imati leksikon na stolu da bismo znali čime se imamo pravo šaliti”, rekao je.

- Advertisement -

Od 2013. junaci koje su prije 61 godinu izmislili Rene Goscinny i Albert Uderzo (prvi je umro u studenom 1977., drugi u ožujku 2020.) izmjenjuju pustolovine u selu i na putu.

Autori su othrvali porivu da se pozabave pandemijom koronavirusa o čemu bi “bilo zanimljivo progovoriti”, rekao je Ferri.

“Epidemija je tužna tema, puna tjeskobe. Bolje je smijati se drugim stvarima i poželjeti da nakon izlaska albuma napokon završimo s time”, istaknuo je Ferri, pa priznao da su nekim sitnicama ipak aludirali na covid-19 pa je čarobni magični napitak u novom albumu nalik cjepivu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA