15 C
Sarajevo
27.07.2024

Mladić skočio sa kruzera visokog čak 30 metara: Ovo su posljedice njegove nepromišljenosti (VIDEO)

Svako ko je bio na krstarenju zna da je jedno od najvećih nepisanih pravila da nikada ne skočite u okean sa palube. Prilično je samo po sebi razumljivo zašto i vi to ne biste trebali učiniti. Ali za jednog čovjeka, sve je ovo zanemareno kada je dobrovoljno skočio s palube 11. sprata jednog od najvećih svjetskih brodova za krstarenje.

Amerikanac Nick Naydev, tada 27-godišnji, skočio je s 11. sprata broda za krstarenje Royal Caribbean Symphony of the Seas dok je bio usidren u Nassau na Bahamima 2019. godine.

Nakon što su proveli noć prije opijajući se, prijatelji su snimili Nicka kako se baca sa strmoglavih 30 metara a u okean – koji je, usput rečeno, bio potencijalno zaražen ajkulama.

- OGLAS -

Za čudo, Nick je preživio pad i doživio da ispriča priču, a kasnije je za Inside Edition priznao da ‘nije dobro razmislio’.

„Sjećam se da sam udario u vodu, udar je bio prilično velik jer je bio prilično visoko. Udario sam se u trtičnu kost i vrat prilično jako, srećom nije bilo ništa ozbiljno.

- Advertisement -

Nakon pada, viđen je kako ležerno pliva u okeanu – gotovo kao da se ništa nije ni dogodilo.

Srećom po Nika, čamac za spašavanje bilo je odmah iza ugla i vrlo brzo mu je pritekao u pomoć, a mladić je uspio da se ukrca na sigurno.

Nije iznenađujuće da je Royal Caribbean doživotno zabranio Nicku i njegovim prijateljima dolazak na krstarenja.

U tadašnjoj izjavi oni su tu akciju nazvali “glupom i nepromišljenom”, dodajući da “istražuju pravni postupak”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA