Neurologinja Almira Gimranova otkrila je tri namirnice koje su učinkovite u prevenciji Alzheimerove bolesti. Oni koji ih redovno jedu ne boje se ove neizlječive bolesti mozga jer znaju da njihova konzumacija smanjuje rizik od demencije za čak pedeset posto.
Masna riba
Masna riba (tuna, losos) pomoći će povećati mentalnu aktivnost. Sadrži puno omega-3 kiselina koje povoljno djeluju na moždane stanice i smanjuju upalne procese.
Bobičasto voće
Nakon 40. godine preporučljivo je svakodnevno jesti maline, borovnice i drugo bobičasto voće. U tom slučaju vjerojatnost razvoja i napredovanja demencije te Alzheimerove bolesti smanjuje se za 50%. Uostalom, borovnice su uključene u MIND dijetu koju je razvila Martha Morris sa Sveučilišta Rush u Chicagu.
Orašasti plodovi
Oni koji redovno jedu orašaste plodove, ne pate od kognitivnog pada koji se javlja s godinama. Vitamin E, koji sadrže, štiti moždane stanice od oštećenja.