9 C
Sarajevo
02.04.2025

Niko ne ostaje ravnodušan na čokoladnu kremu: Potrebno vam je par sastojaka, nema pečenja!

Čokoladna krema iz blendera idealan je završetak bogate, romantične večere. Čokolada je afrodizijak, a priprema ovog kolača traje samo pet minuta.

Čokoladna krema iz blendera idealan je završetak bogate, romantične večere. Čokolada je afrodizijak, a priprema ovog kolača traje samo pet minuta.

Ohlađenu kremu možete poslužiti uz svježe ili voće iz kompota, naribanu čokoladu, tučeno vrhnje i mljeveni keks.

Sastojci:

- OGLAS -

jedno jaje;

dvije kašike ruma;

- Advertisement -

170 grama tamne čokolade;

dvije kašike šećera;

150 mililitara mlijeka;

prstohvat soli.

Priprema:

Jaja, šećer, so, nasjeckanu čokoladu i rum stavite u blender. Kratko blendajte kako bi sjedinili smjesu i dodatno usitnili čokoladu.

Mlijeko zagrijte na vatri do vrenja i postepeno ulijevajte u smjesu. Lagano blendajte dok se sva čokolada ne otopi i krema postane glatka. Prelijte u posudice i stavite u frižider na barem sat vremena, prenosi “Gastro”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA