Čokoladna krema iz blendera idealan je završetak bogate, romantične večere. Čokolada je afrodizijak, a priprema ovog kolača traje samo pet minuta.
Ohlađenu kremu možete poslužiti uz svježe ili voće iz kompota, naribanu čokoladu, tučeno vrhnje i mljeveni keks.
Sastojci:
jedno jaje;
dvije kašike ruma;
170 grama tamne čokolade;
dvije kašike šećera;
150 mililitara mlijeka;
prstohvat soli.
Priprema:
Jaja, šećer, so, nasjeckanu čokoladu i rum stavite u blender. Kratko blendajte kako bi sjedinili smjesu i dodatno usitnili čokoladu.
Mlijeko zagrijte na vatri do vrenja i postepeno ulijevajte u smjesu. Lagano blendajte dok se sva čokolada ne otopi i krema postane glatka. Prelijte u posudice i stavite u frižider na barem sat vremena, prenosi “Gastro”.