17.7 C
Sarajevo
19.05.2024

Pomoću ovog trika očistite mrlje s bijelog veša

Znati kako oprati bijelu odjeću bez izbjeljivača važno je za uklanjanje uobičajenih mrlja od znoja, prljavštine, hrane ili pića.

Bijela odjeća i čarape brzo postanu sivi i dobiju mrlje kojih se teško riješiti tokom normalnog ciklusa pranja.

Umjesto da posegne za izbjeljivačem, stručnjakinja za čišćenje Chantel Mila Ibbotson otkrila je svoju uradi sam metodu koja ih efikasno uklanja.

Znati kako oprati bijelu odjeću bez izbjeljivača važno je za uklanjanje uobičajenih mrlja od znoja, prljavštine, hrane ili pića. Bijeli veš i tkanine mogu čak požutjeti ili postati sive s vremenom bez razloga.

- OGLAS -

Čak i ako znate kako pravilno oprati odjeću, kako biste spriječili da tamne boje tkanine procure na druge predmete, promjena boje gotovo je neizbježna.

Chantel je na svom Instagramu otkrila kako se radi snažna mješavina od tri sastojka koja će obnoviti vaš veš da bude bjelji nego ikad.

- Advertisement -

“Kako učiniti da vaša bijela odjeća ponovno izgleda novo…? Recite zbogom prljavoj bijeloj odjeći. Ova jednostavna metoda čini vaš veš bjeljim i svjetlijim. Savršena je za čarape, majice i posteljinu”, rekla je stručnjakinja.

Chantel je zatim pokazala zamrljanu bijelu majicu koju je onda stavila u posudu za pranje i prelila toplom vodom. Zatim je dodala jednu četvrtinu šoljice vodikovog peroksida (za posvjetljivanje i dezinfekciju), jednu šaljicu sode bikarbone (za dezodoriranje i posvjetljivanje) i jednu čajnu kašiku sredstva za pranje suđa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA