16.6 C
Sarajevo
20.05.2024

Stručnjaci upozoravaju na opasni trend za spavanje u avionu koji kruži TikTokom: Glupo i opasno (VIDEO)

Stručnjaci za letenje dižu uzbunu zbog kontroverznog savjeta za vezanje sigurnosnih pojaseva, za koji kažu da je vrlo glup i opasan, a kruži TikTokom.

U videu, koji trenutno ima preko 20 miliona pregleda, korisnica TikToka demonstrira kako putnici mogu drijemati u skučenoj ekonomskoj klasi tako što će savijati noge na sjedištu.

Putnica veže pojas oko svojih nogu kao okove, kako bi spriječila da skliznu sa sjedišta kada zadrijema.

@alexisburnaby1711

idk the @ but ily

♬ Murder On The DanceFloor – speduqaudio

- OGLAS -

“Onome ko je rekao da stavim kaiš od aviona oko gležnjeva, dugujem ti svoj život”, napisala je ona u natpisu.

- Advertisement -

Na prvi pogled, ovo bi moglo izgledati kao savršen način da putnici spavaju u avionu bez pomoći sjedišta u poslovnoj klasi koje se može potpuno nageti.

Međutim, stručnjaci za letenje su brzo otkrili njenu metodu , za koju su smatrali da je potencijalno opasna ako avion naiđe na bilo kakvu turbulenciju ili druge nezgode u letu.

“Ako vam je pojas pričvršćen za gležnjeve, to bi vas moglo dovesti u životno opasnu situaciju jer ćete uzeti dodatno vrijeme da prvo otkopčate i ponovo zakopčate pojas”, rekao je za Thrillist Michael Wallace, stručnjak za putovanja i izvršni direktor Greenback Expat Tax Services. “Ako avion naiđe na turbulenciju koja uzrokuje da se naginjete naprijed povećanom brzinom, sudar sa sjedištem ispred vas i vašim koljenima može dovesti do dva vrlo različita ishoda.”

Dodao je da bi iznenadni trzaj mogao čak uzrokovati da se putnik udari u lice, što bi potencijalno moglo uzrokovati potres mozga.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA