23 C
Sarajevo
28.04.2024

Svi traže Kate Middleton: Uposlenici bolnice neovlašteno pokušali pristupiti princezinom kartonu

Danas se oglasio i izvršni direktor londonske klinike kazavši da će "biti poduzeti svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci".

Šefovi londonske klinike pokrenuli su hitnu istragu nakon što je u javnost dospjela informacija da je najmanje jedan član osoblja pokušao pristupiti ličnim podacima princeze od Walesa nakon operacije abdomena u januaru.

Najmanje jedan zaposlenik na londonskoj klinici navodno je pokušao pristupiti zdravstvenim informacijama princeze od Walesa tokom njenog boravka u bolnici, rekao je insajder za Mirror u utorak.

Danas se oglasio i izvršni direktor londonske klinike kazavši da će “biti poduzeti svi odgovarajući istražni, regulatorni i disciplinski koraci”.

- OGLAS -

Misterija je obavila skandal, a prestižna klinika je odbila da odgovori kada su prvi put saznali za navodni prekršaj ili je li odgovorno osoblje suspendovano dok se slučaj istražuje.

Povjerenik za informacije iz bolnice potvrdio je da je “primio izvještaj o kršenju” i da je u procesu “procjene dostavljenih informacija”.

U međuvremenu, izvori iz bolnice rekli su da je osoblje “ostalo krajnje šokirano i uznemireno da je kolega od povjerenja mogao počiniti takvo kršenje povjerenja i etike”.

Čini se da se cijelom slučaju stanja Kate Middleton ne nazire kraj, a na društvenim mrežama nisu bili uvjereni čak ni nakon što je objavljen video koji prikazuje Kate i Williama u kupovini.

Smatrali su da je riječ o njenoj dvojnici, uzevši u obzir cijelu misteriju oko njene operacije te izbivanja iz javnosti, ali i skandala s uređivanjem fotografija.

Najveća misterija od svih je zašto Kensingtonska palata nije prekinula spekulacije javnim saopćenjem šta se zapravo desilo s Kate.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA