Kroasani su najukusnije pecivo, a i mogu se lako spremiti. Za pripremu vam ne treba mnogo vremena, a užitak je zagarantovan.
Sastojci:
- 750 grama lisnatog tijesta
- 100 grama višanja
- malo cimeta
- dva vanilin šećera
- jedan puding od vanilije
- četiri kašičice gustina
- jedna kašika maslaca
- 450 mililitara mlijeka
- jedno jaje
Priprema:
- OGLAS -
Kuhajte višnje s vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Dodajte gustin koji ste umutili u malo vode. Kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu. Skuhajte puding, a kada se malo ohladi – umiješajte i maslac. Pomiješajte puding i kremu od višanja. Izrežite trokute od tijesta i punite ih kremom. Ostavite da odstoje desetak minuta, pa ih pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, sve dok ne dobiju boju.
- OGLAS -