15 C
Sarajevo
20.11.2024

Domaći kroasani s višnjama – brzo se i lako spremaju!

Kroasani su najukusnije pecivo, a i mogu se lako spremiti. Za pripremu vam ne treba mnogo vremena, a užitak je zagarantovan. 

Sastojci: 

  • 750 grama lisnatog tijesta
  • 100 grama višanja
  • malo cimeta
  • dva vanilin šećera
  • jedan puding od vanilije
  • četiri kašičice gustina
  • jedna kašika maslaca
  • 450 mililitara mlijeka
  • jedno jaje

Priprema: 

- OGLAS -

Kuhajte višnje s vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Dodajte gustin koji ste umutili u malo vode. Kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu. Skuhajte puding, a kada se malo ohladi – umiješajte i maslac. Pomiješajte puding i kremu od višanja. Izrežite trokute od tijesta i punite ih kremom. Ostavite da odstoje desetak minuta, pa ih pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, sve dok ne dobiju boju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA