4 C
Sarajevo
24.01.2025

Idealna za svako doba dana: Mala pogača sa sirom i špinatom

Ako vam je ponestalo ideja za recepte, mi vam donosimo jedan sjajan. Napravite malu pogaču sa sirom i špinatom!

Sastojci: 

  • 1/2 kg tijesta za hljeb
  • 20 dg ementalera
  • 1/2 kg špinata
  • prstohvat ruzmarina
  • so
  • biber
  • 3 čehna bijelog luka
  • 2 male glavice luka
  • maslinovo ulje

Priprema: 

- OGLAS -

Pobrašnite podlogu, pa što tanje razvaljajte polovinu tijesta i stavite je u nauljeni kalup. Na tako pripremljeno tijesto rasporedite opran i na rezance narezan špinat, naribani ementaler, narezane glavice luka i sitno sjeckani bijeli luk. Dodajte ruzmarin, so i biber.

Tanko razvaljajte drugu polovinu tijesta i njome prekrijte smjesu. Gornji dio prije pečenja izbockajte viljuškom i poškropite maslinovim uljem.

- Advertisement -

Pogača se peče na 180 stepeni 30-ak minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Kada je pečena, izvadite je iz rerne i, dok je još vruća, premažite maslinovim uljem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA