12.7 C
Sarajevo
20.11.2024

Ideja za nedjeljnu večeru: Piletina u sosu od putera!

Ukoliko ste razmišljali šta da napravite za nedjeljni ručak ili večeru, piletina u sosu od putera je odličan izbor! Brzo se i lako sprema, a o okusu ne moramo mnogo govoriti. 

Sastojci: 

  • 4 pileća filea
  • 50 g brašna
  • so
  • biber

Priprema: 

- OGLAS -

Piletinu razrežite napola i svaki komad istanjite čekićem za meso. Pripremite brašno i začine, uvaljajte meso u smjesu i pržite na srednje vrelom ulju oko tri minute ili dok meso ne poprimi zlatnu boju.

Za sos odvojite 50 grama putera i otopite u tavi na laganoj vatri. Ispržite isjeckani luk na puteru, dodajte bijeli luk pazeći da ne zagori. Dodajte grašak, limunov sok, čašu vode ili vina po želji.

- Advertisement -

Sve lagano dinstajte dok tečnost ne ispari, oko pet minuta. Smanjite vatru na najmanje i dodajte preostali puter dok se sasvim ne otopi. Na kraju začinite solju i biberom.

Upakirajte meso zajedno sa sosom u kese za zamrzivač ili odgovarajuće posude i zamrznite. Pri odmrzavanju zagrijavajte jelo na laganoj vatri.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA