-1.2 C
Sarajevo
22.11.2024

Isprobajte sjajan recept za paprike punjene sirom i povrćem

Umjesto mljevenim mesom, paprike napunite sirom i povrćem. Napravite pire u koji ćete dodati patlidžan i sir i ovom smjesom napunite paprike. Svima će se dopasti, a jednostavno se pripremaju.

Sastojci:

  • tri-četiri paprike;
  • jedan crni luk;
  • jedan-dva patlidžana;
  • jedna čehna bijelog luka;
  • 450 g krompira;
  • dva kašike putera;
  • 50 ml mlijeka;
  • 200 g tvrdog sira;
  • malo origana.

Priprema:

- OGLAS -

Isijecite paprike na polovine i očistite od sjemenki. Propržite sitno sjeckani crni luk, pa dodajte sitno sjeckani patlidžan. Posolite i pobiberite, pa dodajte mljeveni bijeli luk i promiješajte. Kuhajte još sedam-osam minuta. U šerpi skuhajte krompir, pa procijedite, dodajte puter, mlijeko i ispasirajte. U pire krompir dodajte i proprženi patlidžan s lukom, kao i rendani sir (100 g) i sve lijepo sjedinite. Zatim napunite paprike i poredajte ih u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 °C oko četrdeset minuta. Nakon toga bogato pospite rendanim sirom i origanom, pa pecite još pet minuta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA