Umjesto mljevenim mesom, paprike napunite sirom i povrćem. Napravite pire u koji ćete dodati patlidžan i sir i ovom smjesom napunite paprike. Svima će se dopasti, a jednostavno se pripremaju.
Sastojci:
- tri-četiri paprike;
- jedan crni luk;
- jedan-dva patlidžana;
- jedna čehna bijelog luka;
- 450 g krompira;
- dva kašike putera;
- 50 ml mlijeka;
- 200 g tvrdog sira;
- malo origana.
Priprema:
Isijecite paprike na polovine i očistite od sjemenki. Propržite sitno sjeckani crni luk, pa dodajte sitno sjeckani patlidžan. Posolite i pobiberite, pa dodajte mljeveni bijeli luk i promiješajte. Kuhajte još sedam-osam minuta. U šerpi skuhajte krompir, pa procijedite, dodajte puter, mlijeko i ispasirajte. U pire krompir dodajte i proprženi patlidžan s lukom, kao i rendani sir (100 g) i sve lijepo sjedinite. Zatim napunite paprike i poredajte ih u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 °C oko četrdeset minuta. Nakon toga bogato pospite rendanim sirom i origanom, pa pecite još pet minuta.