Ako želite ove ukusne orašaste plodove što bolje iskoristiti, donosimo recept za najbolju tortu od kestena.
Sastojci:
- 6 jaja
- 150 grama šećera
- 4 vanilin šećera
- 3 kašike brašna
- 150 grama mljevenih oraha
- 500 grama kesten pirea
- malo krušnih mrvica
- 700 ml mlijeka
- prašak za pecivo
- dvije vrećice želatine
- 500 grama vrhnja za šlag
Priprema:
Za biskvit najbolje torte od kestena prvo razdvojite bjelanjke od žumanjaka, a onda istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodajte u njih 100 grama šećera i jedan vanilin šećer. Nakon toga ručno umiješajte 3 kašike brašna, 150 grama mljevenih oraha, malo krušnih mrvica i jedan prašak za pecivo. Stavite peći na 15 minuta na 180°C.
Za izradu kreme kod torte od kestena pomiješajte šest žumanjaka i tri vanilin šećera. Stavite kuhati mlijeko te dodajte žumanjke sa šećerom. Miješajte na vatri sve dok ne proključa. Želatinu namočite u malo vode na 10-ak minuta, pa je stavite u žumanjke i promiješajte. Kremu ostavite da se hladi, pa u jedan dio stavite kesten-pire, a u drugu dodajte istučeni šlag.
Najbolju tortu od kestena slažite tako da prvo ide biskvit, krema od kestena i onda bijela krema.