Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
- četiri krompira;
- dvije paprike;
- 400 g lisnatog tijesta;
- 80 g tvrdog sira;
- 30 g putera;
- so;
- biber.
Za premaz:
- jedno jaje.
Priprema:
Ogulite i operite krompir, a potom ga isjeckajte na kockice. Stavite ga u šerpu i prelijte vodom, a potom dodajte soli po ukusu. Ostavite da provri, pa smanjite temperaturu i kuhajte dok ne omekša. Isjeckajte crni luk, pa zagrijte malo ulja u tavi i prodisntajte oko tri minute. Očistite unutrašnjost paprika, pa ih isjeckajte. Dodajte ih u tavu sa crnim lukom, pobiberite, promiješajte i dinstajte nekoliko minuta uz miješanje. Krompir procijedite i dodajte puter. Napravite pire, a tvrdi sir izrendajte. U krompir-pire ubacite dinstano povrće i promiješajte. Lisnato tijesto stavite na pek-papir, pa rasporedite fil sa pireom i paprikama. Pospite tvrdim sirom, pa pažljivo urolajte. Isijecite rolnice, pa ih poredajte po plehu obloženom pek-papirom. Umutite jaje, pa premažite rolnice. Pecite ih na 180 stepeni oko trideset minuta.