7.7 C
Sarajevo
18.11.2024

Ovaj brzi kolač bez kvasca idealan je za večeri u izolaciji

Tko zna kada će završiti izolacija pa nema smisla čuvati liniju za ljeto. Slasna i meka osinja gnijezda idealna su za večeri kada vam se jede nešto slatko. 

Sastojci

Za tijesto:

- OGLAS -

2 šalice jogurta

1 šalica ulja

- Advertisement -

1 žličica soli

5 šalica brašna

2 praška za pecivo

Za punjenje:

20 dkg maslaca

4 žlice šećera

zaslađeni kakao u prahu (količina po želji)

Za preljev:

2 vanilin šećera

1,5 dl mlijeka

Priprema

1. U posudu zamiješajte jogurt i ulje. Dodajte sol, brašno i prašak za pecivo. Izmiksajte uz pomoć miksera dok ne dobijete mekano i glatko tijesto.

2. Smjesu prebacite na pobrašnjenu radnu ploču. Razvaljajte tijesto u obliku pravokutnika dimenzija otprilike 80 x 50 centimetara.

3. Mikserom izmutite maslac i šećer. Dobivenom smjesom premažite razvaljano tijesto te ga potom posipajte zaslađenim kakaom u prahu u obilnoj količini.

4. Tijesto zarolajte po dužini i narežite ga na otprilike dva prsta debele rolice.

5. Polegnite role na prethodno namašćeni pleh tako da između njih ostavite malo prostora koji će im trebati da se dignu. Otopljenim maslacem premažite svaku rolicu kako se ne bi zalijepile jedna za drugu.

6. Pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva. Minutu prije nego što će gnijezda biti gotova, zalijte svaku rolicu jednom žlicom rastopljenog vanilin šećera u mlijeku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA