12.7 C
Sarajevo
20.11.2024

Rolnice sa lukom spremne za 20 minuta!

Od crnog luka i lisnatog testa napravit ćete najzanimljivije predjelo. Slani rolat uljepšat će svaku trpezu, a poseban šmek će mu dati sir i mak.

Mak se obično koristi za kolače, zato ovom predjelu daje zanimljivu notu, a vjerujemo da će se svima svidjeti.

Sastojci:

- OGLAS -
  • 300 g lisnatog tijesta
  • 1 crni luk
  • 100 g sira
  • 1 jaje
  • malo maka

Priprema

Izrendajte luk, pa ga propržite. Stavite preko lisnatog tijesta, a preko stavite listiće sira. Premažite umućenim jajetom dio tijesta koji nema ni sir ni luk, pa urolajte. Isijecite parčiće, stavite u pleh obložen pek-papirom, premažite jajetom svuda i pospite mak. Pecite na 200°C oko 15 minuta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA