One dodaju dva sastojka koja kod nas nisu uobičajna. Riječ je o kefiru i maslacu, piše Sputnik News, a prenosi slobodnadalmacija.
Evo i recepta:
Sastojci:
4 jaja
500 ml mlijeka
500 ml kefira
3 male kašike šećera
pola male kašike soli
1 šolja brašna
maslac
Priprema:
Najprije izvadite sve sastojke iz frižidera i ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi. Potom ih pomiješajte, ne morate dodavati sodu bikarbonu ili kvasac.
Ostavite tijesto da odstoji u frižideru sat vremena, na takav način palačinke ispadnu “prozračnije”.
Zagrijte tavu i pecite palačinke s obje strane dok ne porumene.
Svaku palačinku namažite maslacem, zahvaljujući tome ni rubovi palačinki neće se isušiti.
Palačinke s dodatkom maslaca svakako su kaloričnije, ali okus im je nenadmašan.
Počastite se jednom ili dvjema, ne pretjerujte.
Za manje kaloričnu varijantu, maslac preskočite.