-1.1 C
Sarajevo
25.11.2024

Ruski palačinci su potpuno neodoljivi zbog ova dva sastojka

One dodaju dva sastojka koja kod nas nisu uobičajnaRiječ je o kefiru i maslacu, piše Sputnik News, a prenosi slobodnadalmacija.

Evo i recepta:

Sastojci:

- OGLAS -
Japanska poslastica  / Pripremite ovog jutra dorayaki palačinke

4 jaja

500 ml mlijeka

- Advertisement -

500 ml kefira

3 male kašike šećera

pola male kašike soli

1 šolja brašna

maslac

Priprema:

Najprije izvadite sve sastojke iz frižidera i ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi. Potom ih pomiješajte, ne morate dodavati sodu bikarbonu ili kvasac.

Ostavite tijesto da odstoji u frižideru sat vremena, na takav način palačinke ispadnu “prozračnije”.

Zagrijte tavu i pecite palačinke s obje strane dok ne porumene.

Svaku palačinku namažite maslacem, zahvaljujući tome ni rubovi palačinki neće se isušiti.

Palačinke s dodatkom maslaca svakako su kaloričnije, ali okus im je nenadmašan.

Počastite se jednom ili dvjema, ne pretjerujte.

Za manje kaloričnu varijantu, maslac preskočite.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA