-4.1 C
Sarajevo
25.11.2024

Sjajan trik koji morate isprobati: Na ovaj će vam način pečeni krompir uvijek biti hrskav!

Nutricionistica Laura Ford na društvenim je mrežama podijelila odličan trik za pripremu ukusnog i hrskavog pečenog krompira uz pomoć jednog sastojka.

Riječ je o medu.

“Ovaj će vam pečeni krompir izazvati pravu ovisnost; savršena je ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti”, napisala je Ford u svojoj objavi, a evo što ćete za njega trebati i kako se priprema.

- OGLAS -

Sastojci:

  • dva kilograma crvenog krompira;

    - Advertisement -
  • dvije kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja;

  • 50 grama maslaca;

  • mješavina začina;

  • so i biber;

  • jedna kašika meda. 

Priprema:

Zakuhajte posudu vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte četiri-pet minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuha, zagrijte rernu na 200 stepeni. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i pecite dvije minute dok se maslac ne otopi.

Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite mješavinom začina, solju i biberom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.

Pecite trideset minuta, a zatim preokrenite i pecite još dvadeset pet-trideset  minuta ili dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je još vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA