Za sos: 150 g putera, 1 manja glavica crvenog luka, bijeli luk po ukusu, 50 g graška, 3 kašike soka od limuna, so, biber, po želji bijelo vino.
Priprema:
1. Piletinu razrežite napola i svaki komad istanjite čekićem za meso. Pripremite brašno i začine, uvaljajte meso u smjesu i pržite na srednje vrelom ulju oko tri minute ili dok meso ne poprimi zlatnu boju.
2. Za sos odvojite 50 grama putera i otopite u tavi na laganoj vatri. Ispržite isjeckani luk na puteru, dodajte bijeli luk pazeći da ne zagori. Dodajte grašak, limunov sok, čašu vode ili vina po želji.
3. Sve lagano dinstajte dok tečnost ne ispari, oko pet minuta. Smanjite vatru na najmanje i dodajte preostali puter dok se sasvim ne otopi. Na kraju začinite solju i biberom.
4. Upakirajte meso zajedno sa sosom u kese za zamrzivač ili odgovarajuće posude i zamrznite. Pri odmrzavanju zagrijavajte jelo na laganoj vatri.