Izabrani su samo najbolji sastojci, sirovi kakao umjesto gotove pločice čokolade sa skrivenim šećerom, prirodno slatke hurme koje će vam dati energiju te indijski oraščići koji pružaju osjećaj spokoja i pomažu protiv depresije.
Bilo da želite vruću čokoladu u kišno i tmurno jutro prije posla ili u zimsko veče poslije napornog dana. Nedjelja je i želite s najdražima podijeliti svoju radost, ugodno se smjestite i priuštite sebi šolju tople čokolade.
Ako mislite da dolazi prehlada sakrijte u vrući kakao zdrave začine za podizanje imuniteta. Dodajte 1 kašiku cejlonskog cimeta u prahu, ¼ kašikice kurkume u prahu i malo naribanog korijena đumbira.
300 ml vruće vode ili biljnog mlijeka
30 g kakao maslaca
5 svježih odkoštenih hurmi
20 g indijskih oraščića
10 g sirovog kakaa u prahu
prstohvat sitne himalajske soli
malo muškatnog oraščića u prahu
po želji, malo kardamoma
Postupak:
Zagrijte vodu ili biljno mlijeko, pa sve sastojke ubacite u blender. Vruća voda će istopiti kakao maslac, samo pazite da ne budu u velikim komadima.
Hurmama zasladite po ukusu, a indijski oraščići daju gustoću napitku. Ako imate netoleranciju, zamijenite ih bananom ili u potpunosti izostavite.
Blendajte oko minutu, i to 20-tak sekundi na sporijem programu, a onda ubrzajte. Servirajte uz kokosovo vrhnje ili biljni šlag.