10.5 C
Sarajevo
22.04.2024

Prvo poluvrijeme Sjeverna Irska – BiH završeno rezultatom 0:1

 
Bh. reprezentativac Haris Duljević u 36 minuti pogodio je mrežu Sjeverne Irske uz asistenciju Edina Džeke.
 
Prva je ovo utakmica u novom takmičenju UEFA-e, Ligi nacija, a bh. nogometaši igraju u prvom kolu grupe 3 Lige B i to je prvi zvanični susret selektora Roberta Prosinečkog. Prvu pravu šansu bh. reprezentacija imala je u 30 minuti susreta, kada je Višća dodao loptu do Džeke, a njegov udarac odbranio je golman Sjeverne Irske.
 
U nastavku akcije, Pjanić je dobio žuti karton, dok je još u devetoj minuti Ćivić dobio žuti karton. Prije ove akcije lopta je bila uglavnom u posjedu reprezentacije Sjeverne Irske koja je nekoliko puta zaprijetila golom, ali mreža se nije zatresla.
 
Posljednji pokušaj nogometaša Sjeverne Irske bio je u vremenu nadoknade prvog poluvremena, Norwood je šutirao, ali lopta je otišla pored gola. Za BiH tim igraju Šehić, Čivić, Šunjić, Zukanović, Bešić, Sarić, Pjanić, Cimirot, Višća, Duljević i Džeko, a na klupi su Kjosevski, Pirić, Nastić, Prcić, Bajić, Kodro, Krunić, Zakarić i Milošević.
 
Za Sjevernu Irsku igraju Peacock-Farrell, McLaughlin, Lewis, Evans, Saville, McGinn, Davis, Lafferty, Dallas, Norwood i Cathcart.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA