15 C
Sarajevo
27.07.2024

Jovetić: Ako postignem gol u finalu protiv Fiorentine, neću se radovati

U periodu od 2008. do 2013. godine crnogorski fudbaler Stevan Jovetić je igrao za Fiorentinu.

U dresu Viole kapiten reprezentacije Crne Gore je odigrao 135 utakmica i postigao 40 golova, da bi na ljeto 2013. godine iz Fiorentine otišao u Manchester City.

Nakon Cityja, Jovetić je igrao u Interu, Sevilli, Monacu i Herthi, postao jedan od rijetkih koji je igrao u pet najjačih fudbalskih šampionata, a onda u septembru prošle godine stigao u Olympiakos.

- OGLAS -

Na 33 utakmice u dresu Atinjana crnogorski napadač je postigao osam golova, upisao četiri asistencije, a ima priliku da sezonu završi osvajanjem trofeja, budući da će Olympiakos 29. maja na domaćem terenu igrati u finalu Konferencijske lige, što je prvo evropsko finale u historiji kluba.

A protivnik je Fioretina. Bit će to emotivna večer za Jovetića.

- Advertisement -

“Ako postignem gol u finalu protiv Fiorentine, neću se radovati. Previše volim i poštujem Fiorentinu da bih to uradio”, rekao je Jovetić u intervjuu za italijansku Gazzettu.

Jovetić je italijanskim novinarima otkrio i najljepše momente tokom boravka u Firenzi. Prisjetio se sezone 2009/10, kada je sa Fiorentinom igrao u Ligi prvaka.

“Imao sam dugu kosu i fantastične saigrače. Pamtim gol protiv Sportinga, tada se sve promijenilo. Taj gol nam je omogućio da igramo u Ligu šampiona. U tom takmičenju pamtim golove protiv Liverpoola i nakon toga utakmicu protiv Bayerna u osmini finala. Suđenje na tom meču nije bilo savršeno. Da je suđenje bilo bolje, siguran sam da bismo stigli do finala”, uvjeren je Jovetić.

Finale Konferencijske lige između Olympiakosa i Fiorentine igra se naredne sedmice, tačnije u srijedu (29. maj), od 21 sat.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA