13 C
Sarajevo
05.10.2024

Manijaci i Horde zla se zaputili prema Konjicu, prikupljanje stvari od 12 do 17 sati

Pripadnici dvije najbrojnije navijačke grupe u Bosni i Hercegovini Horde zla i Manijaci jučer su se stavili na raspolaganje nadležnim institucijama za eventualno pružanje pomoći unesrećenima u razornim poplavama.

Danas su objavili kako su se zaputili ka pogođenim područjima kako bi pružili potrebnu pomoć.

Na zvaničnoj Facebook stranici The Maniacs, objavljeno je da su se zaputili jutros prema Opštini Konjic gdje planiraju pomoći službama koje se bore s prirodnom katastrofom.

- OGLAS -

Istakli su i da je organizovano skupljanje potrepština ispred njihovog Shopa, koje će trajati između 12 i 17 sati:

“Grupa se danas zaputila na područje Opštine Konjic gdje će pomoći nadležnim službama na poplavljenim područjima.

- Advertisement -

Također, vrlo vjerovatno će i sutra biti organizovan odlazak na ugrožena mjesta, a u toku dana bit će objavljene sve informacije po tom pitanju.

Napominjemo da će danas pored The Maniacs Shopa biti organizovano skupljanje odjeće, obuće, pelena i stvari za bebe i higijenskih potrepština za ugrožene u poplavama od 12:00 do 17:00 sati.”

I navijači fudbalskog kluba Sarajevo, Horde zla, objavili su da su krenuli na područja zahvaćena poplavama:

“Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo u velikom broju su se zajedno u koloni zaputili prema područjima zahvaćenim poplavama. UNFKS – Horde zla uvijek stoji na raspolaganju sugrađanima koji trebaju pomoć i svojoj domovini.”

Podsjećamo, mnoge navijačke grupe su reagovale na prve znakove problema i uputile razne vidove podrške i djelovanja na terenu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA