14 C
Sarajevo
27.07.2024

Pehar Bundeslige završio u rukama navijača Bayera

Neopisivo slavlje na Bay areni u Leverkusenu.

Znalo se i prije današnjeg dana da će Bayer prekinuti višedecenijsku dominaciju minhenskog Bayerna, ali to ni malo nije pokvarilo neopisivo slavlje u Leverkusenu po završetku posljednje utakmice u Bundesligi.

Novi šampion završio je sezonu u velikom stilu, bez ijednog poraza. Farmaceuti su na Bay areni ugostili Augsburg i slavili sa 2:1. To je bila 28. pobjeda u nezaboravnoj sezoni, uz šest neriješenih rezultata za ekipu Xabija Alonsa.

- OGLAS -

Poslije meča popularna Salatara predata je sjajnom španskom treneru i njegovim fudbalerima, a nakon slikanja za šampionskim peharom, igrači su otišli da pozdrave navijače. Kapiten i golman Lucas Hradecky simbolično je Salataru predao najvatrenijim fanovima na Bay Areni kao zahvalnost za ogromnu podršku.

Za Farmaceute ovo nije kraj sezone. Njih čekaju još dva finala i prilika da osvoje još dva vrijedna trofeja u nezaboravnoj sezoni.

- Advertisement -

Prvo 22. maja u Dublinu igraju finale Lige Evrope protiv ekipe Atalante, a onda samo tri dana kasnije čeka ih finale DFB Kupa Njemačke u Berlinu protiv Kaiseslautherna.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA