14 C
Sarajevo
05.10.2024

Pogbi smanjena kazna: Juventus mu “zalupio vrata”

Francuski fudbaler Pol Pogba (Paul) će ponovo moći igrati fudbal od marta 2025. godine, objavio je “Daily Mail”. 

Fudbaler Juventusa ima pravo da trenira već u januaru sljedeće godine, nakon što mu je kazna zbog dopinga smanjena sa četiri godine na 18 mjeseci.

Pol Pogba je suspendovan krajem prošle sezone nakon što je test poslije utakmice Udinezea i Juventusa 20. augusta 2023. godine pokazao višak testosterona.

- OGLAS -

Dobio je kaznu da bude van fudbala četiri godine, ali mu je ona smanjena na 18 mjeseci, pa ćemo tako odličnog francuskog fudbalera gledati od marta 2025. godine ponovo na terenu, a on se i oglasio poslije, za njega sjajnih vesti.

“Noćna mora je konačno završena. Radujem se danu kada ću ponovo moći da slijedim svoje snove. Od početka tvrdim da nisam svjesno prekršio antidoping pravila. Zahvaljujem arbitražnom sudu što je saslušao moje objašnjenje.

- Advertisement -

Ovo je bio veoma stresan period mog života jer je sve na čemu sam radio bilo zaustavljeno. Hvala vam na podršci. Jedva čekam da se vratim na teren” – kazao je Pogba.

No, ono što bi mogao biti problem u svemu, jeste da Pogbu u Juventusu ne žele. Kako prenosi italijanski Calciomercato, Stara dama nema namjeru koristiti Pogbu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA