12.7 C
Sarajevo
03.05.2024

Zrinjski u Banjoj Luci prekinuo nevjerovatni niz Borca i oživio nadu za titulu

Nogometaši Zrinjskog revanširali su se Borcu za nedavni poraz u Mostaru, pošto su ga danas u Banjoj Luci, u 24. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine, savladali rezultatom 2:1.

Zrinjski je Borac savladao pred oko 6.000 domaćih navijača te je tako oživio svoju nadu za odbranu titule prvaka BiH, pošto je zaostatak za današnjim rivalom smanjio na 9 bodova.

Danas je tako prekinut i nevjerovatni niz Borca od 22 utakmice zaredom u domaćem šampionatu bez poraza.

- OGLAS -

Borac je bio nešto aktivniji u uvodnim minutama susreta te je prijetio preko Zorana Kvržića i Sebastiana Herrere, ali bezuspješno, da bi nakon toga inicijativu preuzeo Zrinjski.

Prvo je u 24. minuti Nardin Mulahusejnović izblokiran u dobroj poziciji, a deset minuta poslije sijevnuo je kontranapad Plemića. Mario Ćuže je na kraju šutirao, ali odbranio je to Marko Milošević.

Zrinjski je poveo u 39. minuti. Tada je Tomislav Kiš poslije duplog pasa lijepo uposlio Tarika Ramića, a on odmjerenim udarcem s 12 metara pogađa za 1:0!

Vodstvo je tim trenera Željka Petrovića udvostručio na otvaranju drugog poluvremena, pošto u 50. minuti Kiš pogađa za 2:0 nakon asistencije Matije Malekinušića.

Mogao se Borac vratiti u utakmicu u 69. minuti, ali udarac glavom Stojana Vranješa sjajno zaustavlja golman Marić.

Neizvjesnost je utakmici u finišu donio Juraj Maks Čelić, koji nakon ubačaja Vasilija Terzića u 91. minuti pogađa za 2:1. Krenuo je tada Borac svim silama po poravnanje, ali Zrinjski je ipak sačuvao prednost i slavio.

Na tabeli je sada prednost lidera Borca smanjena na devet bodova, koliko trenutno za njim zaostaje aktuelni prvak Zrinjski.

U narednom kolu Borac gostuje Širokom Brijegu, a Zrinjski će na megdan dobojskoj Slogi.

Rezultat i strijelci:

Borac – Zrinjski 1:2 (Čelić 90+1’ / Ramić 39’, Kiš 50’)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA