7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Predsjednik Crne Gore podnio ostavku na sve funkcije u stranci

Predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, javljaju Vijesti.

“Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Također, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu”,napisao je Milatović na nalogu na mreži X.

Dodao je da je Pokret Evropa sad bio i ostaće važan dio njega.

- OGLAS -

“Jer smo zajedno ispisivali historiju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjerit ću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta”, kazao je Milatović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA