22 C
Sarajevo
04.10.2024

Akcija “Army” u Doboju: Zaplijenjen kilogram spida, diler napao policajce i nudio im mito

Policija je u Doboju u okviru akcije “Army” uhapsila I.Z. jer se sumnjiči da je izvršilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, sprečavanje službenog lica u vršnju službene radnje i davanje mita, prenose “Nezavisne novine”.

“Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres navedenog lica kao i objekata i vozila koje isto koristi, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: 41 paketić i jedna vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na spid ukupne težine od 1.015,86 grama, dititalna vaga za precizno mjerenje, novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 1.928 KM i drugi predmeti” -, saopštili su iz Policijske uprave Doboj.

Navedeno je da je prilikom realizacije navedenih aktivnosti, odnosno prilikom lišavanja slobode, lice pružalo aktivni otpor, prilikom čega su policijski službenici zadobili tjelesne povrede.

- OGLAS -

“Također, navedeno lice je policijskim službenicima nudilo novac da propuste radnju koji su bili dužni da izvrše. Nakon kriminalističke obrade navedeno lice će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i sprečavanje službenog lica u vršnju službene radnje biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok će Republičkom javnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu davanje mita”, naveli su iz policije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA