18.8 C
Sarajevo
09.09.2024

Akcija “Incitat”: SIPA traga za jednom osobom, četiri su “pod kontrolom”

Policijski službenici SIPA-e vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Kantona Sarajevo u okviru predmeta protiv sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Novije informacije koje su saopćili iz SIPA-e jesu te da su “četiri osobe pod njihovom kontrolom dok se za jednom još traga”.

Ranije su se iz SIPA-e oglasili navodeći da su pretresi na 12 lokacija, između ostalog, u Općini Trnovo i preduzeću LOK-PIL, jer je osumnjičen načelnik Ibro Berilo, zatim su i u preduzeću “LOK-PIL” čiji je direktor Adis Mulaosmanović predmet istrage.

- OGLAS -

Prema saznanjima N1 SIPA je i na KCUS-u gdje je smješten Ibro Berilo, načelnik Trnova koji je osumnjičeni, a pretresaju se i apartmani Aroma na Bjelašnici koji su i predmet istrage budući da se radi o zloupotrebi državnog zemljišta na području Babinog dijela na ovoj planini.

Tačnije, osumnjičeni u ovoj akciji se terete da su prodavali, odnosno, kupovali državnu imovinu na ovom području.

- Advertisement -

Pored njih osumnjičena je i Nađa Milišić, službenica Općine Trnovo i bliska saradnica načelnika Ibre Berila, a kod koje su u garaži pronađeni urbanistički planovi.

Prema našim saznanjima, osumnjičeni je i Nermin Demirović, bivši direktor Sarajevo šuma.

Iz Tužilaštva KS su se ranije oglasili navodeći da se radi o predmetu sistemske korupcije u sektoru gradnje i pranja novca.

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA