19 C
Sarajevo
15.06.2024

BHMeteo upozorava: Stižu saharski pijesak i prašina u zraku, kao i pljuskovi sa grmljavinom

Na Facebook stranici BHMeteo objavili su da u Bosni i Hercegovini dolazi do postepenog naoblačenja u narednim danima.

Postepeno dolazi do porasta oblačnosti sa jugozapada, koji će danas krajem dana i večeras donijeti većem dijelu Hercegovine, te mjestimično jugozapadnoj, centralnoj i istočnoj Bosni prolazno kišu.

U periodu od 19. do 24. maja nastavak nestabilnog vremena širom zemlje uz mjestimično kišu i pljuskove sa grmljavinom. Nestabilno vrijeme vrlo moguće da će se zadržati do kraja ovog mjeseca.

- OGLAS -

Izuzev mjestimično mogućih nevremena koji bi donijeli nešto više padavina, neke obilnije kiše na širem području naše zemlje neće biti u narednih nekoliko dana.

Obilnije padavine će se zadržati zapadno i sjevernije od nas, ponajviše iznad dijela Alpa. Temperature uglavnom malo iznad prosjeka za ovo doba godine i kretat će se tokom dana većinom između 22 i 27, mjestimično do 29 °C. Jutra relativno topla, a u pojedinim danima nas očekuje i pojačan jugo, kao što će to biti slučaj u utorak, 21.05. maja.

- Advertisement -

Obzirom na dominantna jugozapadna visinska strujanja u narednom periodu, očekuje nas i prisustvo saharskog pijeska i prašine u zraku, početkom sljedeće sedmice i u povećanoj količini, pa će nebo biti zamućeno, a i kiša prljava.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA