12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Biden: Tajnoj službi potrebna veća pomoć i više ljudstva

Predsjednik SAD Džo Bajden izjavio je dan poslije novog navodnog pokušaja atentata na republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa da je Tajnoj službi SAD, policijskoj službi zaduženoj za zaštitu američkih predsjednika i bivših predsjednika, “potrebna veća pomoć”.

Poslije pokušaja atentata na Trumpa u julu ostavku je dala tadašnja šefica Tajne službe. Drugi navodni pokušaj ubistva Trumpa pokreće pitanje obezbjeđenja koje ga okružuje.

Američki demokratski predsjednik Bajden koji je izjavio “Hvala Bogu da je Trump dobro” poslije vijesti o sumnji na novi pokušaj atentata rekao je da smatra da je Tajnoj službi potrebno više osoblja”.

- OGLAS -

Bajden je danas u kratkim izjavama novinarima u Bijeloj kući, zatražio od američkog Kongresa da odgovori na te dodatne potrebe. Agenti američke tajne službe otvorili su jučer vatru na osobu naoružanu poluautomatskom puškom koja je navodno uperila oružje ka golf klubu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na Floridi, u momentu dok je on na tim terenima igrao golf.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA