15.5 C
Sarajevo
19.10.2024

Akar: BiH obavila sve vrste priprema da postane članica NATO-a

Prijemu je prisustvovao i turski ministar odbrane Hulusi Akar.

 Ministar odbrane Turske Hulusi Akar je izjavio da Turska ne dozvoljava nikakav teroristički koridor na jugu zemlje, kao i na istoku rijeke Eufrat, javlja Anadolu Agency (AA).

U Ankari je održan svečani prijem povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine čiji domaćin je bio ambasador BiH u Ankari Bakir Sadović.

- OGLAS -

Prijemu je prisustvovao i Akar koji je u obraćanju prisutnima čestitao Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, dodajući da je Turska uvijek pridavala veliki značaj toj zemlji.

Izrazio je zadovoljstvo da su, u okviru snažnih historijskih veza i zajedničkih vrijednosti, odnosi Turske i BiH svakim danom sve snažniji.

- Advertisement -

“Sve nas zaista raduje činjenice da možemo vidjeti kako se naši odnosi svakim danom sve više razvijaju na svim poljima”, kazao je Akar.

Istakao je da Bosna i Hercegovina ima vrlo kvalifikovano vojno osoblje te da je vrlo brzo obavila sve vrste priprema da postane članica NATO-a.

“Republika Turska i njene Oružane snage pružili su svaku vrstu podrške, a tako ćemo nastaviti i ubuduće”, rekao je Akar.

Komentarišući postupke američkih snaga koje pružaju obuku teroristima YPG/PKK-a, Akar je istakao da je “neprihvatljivo da neko obučava teroriste”.

Istakao je i kako će njegova zemlja nastaviti borbu protiv terorizma i u narednom periodu.

“Do danas smo vodili veliku borbu protiv svih terorističkih organizacija kao što su FETO, PKK, YPG i ISIS kako bi uspostavili sigurnost i mir u zemlji i regionu, a naše operacije ćemo nastaviti odlučno i ubuduće sve dok ne neutrališemo i posljednjeg teroristu”, kazao je Akar.

Prijemu su prisustvovali članovi vojne misije, visoki turski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora i brojne druge zvanice.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA