8 C
Sarajevo
23.10.2024

Čitatelji “National Geographica” odabrali: Sarajevo je najbolja destinacija za 2025. godinu!

Sarajevo je i zvanično proglašeno najboljom destinacijom svijeta prema izboru čitalaca ovog magazina.

Nakon nedavno organizovanog glasanja na National Geographic Travel Instagram-stranici, Sarajevo je i zvanično proglašeno najboljom destinacijom svijeta prema izboru čitalaca ovog magazina.

“Službeno je: Sarajevo je naš pobjednik po izboru čitalaca za 2025. godinu”, napisali su na Instagram-stranici National Geographic Travel.

Riječ je o listi “Best of the World 2025” koja donosi listu destinacija koje morate posjetiti naredne godine, a koje su odabrali istraživači, fotografi i urednici National Geographica.

- OGLAS -

Podsjećamo, National Geographic organizovao je glasanje na Instagram-stranici koje je trajalo do 17. oktobra, a najviše glasova dobio je upravo glavni grad Bosne i Hercegovine. Tako se Sarajevo našlo na listi od 25 destinacija za 2025. godinu koje preporučuju.

- Advertisement -

National Geographic navodi da Sarajevo i dalje inspirira znatiželjne putnike iz cijelog svijeta te da nije ni čudo što je grad uvjerljivo pobijedio na ovogodišnjem izboru čitatelja.

“Višestoljetna historija Sarajeva utkana je u njegove prirodne ljepote poput rijeke Miljacke, koja teče ispod više od desetak mostova, uključujući Latinsku ćupriju i pješački most na Skenderiji izgrađen od istih materijala kao i Eiffelov toranj prema lokalnoj predaji”, navodi se na veb-stranici National Geographica.

Dalje u tekstu ističu da ljubitelji historije mogu odati počast otpornosti grada posjetom znamenitostima kao što je Tunel spasa.

“Ljubitelji vina mogu probati poznate domaće sorte: Žilavku, Blatinu ili Vranac. Avanturisti mogu ići na rafting rijekom, alpsko skijanje ili pješačiti do jednog od najveličanstvenijih evropskih slapova”, navodi se u preporukama National Geographica za posjetu Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA