23.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Čović i Plenković u Mostaru: Hrvatska je najveći i istinski partner Bosni i Hercegovini

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković održali su danas sastanak u Mostaru.

Predsjednik HDZ-a Čović i predsjednik Vlade RH Plenković razmijenili su mišljenja i stavove o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj nakon razdoblja pandemije i socioekonomskih izazova s kojima se suočavaju obje države te zajedničkoj suradnji kako bi se nadomjestio zastoj ekonomije i gospodarstva nastao kao posljedica epidemioloških mjera koje su trajale preko dva mjeseca.

Na sastanku se razgovaralo i o proteklom summitu EU u Zagrebu koji je označio novu perspektivu za zemlje Jugoistočne Europe u procesu pristupanja EU, osobito u kontekstu BiH pred kojom stoji 14 prioriteta u kojoj su obuhvaćeni svi segmenti na kojima Bosna i Herecgovina treba snažno raditi kako bi se napravila nova dinamika u integracijskim procesima.

- OGLAS -

Također, razgovaralo se i o potpori Vlade RH putem Središnjeg ureda za Hrvate van RH koja ima znatnu ulogu u promoviranju i očuvanju hrvatskog identiteta i kulturne baštine u BiH te infrastrukturnim projektima koje Vlada RH pomaže.

Na sastanku je istaknuto kako je Republika Hrvatska najveći i istinski partner Bosni i Hercegovini, pri čemu će i u budućnosti snažno zagovarati očuvanje konstitutivnosti hrvatskog naroda i puno ostvarenje istih, kao i najveći zagovornik punopravnog članstva BiH u Europskoj uniji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA