23.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Danas počeli radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmiještanjem dijela Ulice Alipašina – I faza

U ponedjeljak, 5. oktobra 2020. godine na Šipu, na lokalitetu između benzinske pumpe i salona Hyundai Auto BH d.o.o., počeli su radovi na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela Ulice Alipašina – I faza.

Početku radova zajedno sa predstavnicima JP Ceste Federacije BiH, u ime Općine Centar prisustvovali su načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, vijećnik Ahmed Gerin, pomoćnik za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović i saradnici.

Podsjećamo, u prisustvu načelnika Općine Centar, dr. Nedžada Ajnadžića, ugovor o izvođenju radova ranije su potpisali direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić i predstavnik izvođača, konzorcija u sastavu PBP d.o.o. Konjic i Demus d.o.o. Sarajevo.

- OGLAS -

Vrijednost ugovora je 668.782,98 KM, a rok izvođenja radova je 90 kalendarskih dana. Ugovor će se finansirati iz vlastitih sredstava JP Ceste FBiH, a Općina Centar je ranije izdvojila 40.000 maraka za izradu projektne dokumentacije.

Načelnik Ajnadžić je istakao značaj realizacije ovog projekta za lokalnu zajednicu, a nakon višegodišnjih inicijativa stanovnika, ne samo naselja Šip, nego i šire.

- Advertisement -

-Realizacija ovog projekta će, siguran sam, riješiti dugogodišnje probleme saobraćajnih gužvi na ulazu u glavni grad. Jedan od najvećih problema stanovnika ovog naselja su velike saobraćajne gužve posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na raskrsnici ulica Alipašina i Branilaca Šipa. Izvođenje radova na rekonstrukciji raskrsnice u kružni tok na Šipu, sa izmještanjem dijela Ulice Alipašina neće uticati na odvijanje saobraćaja, pojasnio je Ajnadžić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA