11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Mons. Franjo Topić povodom smrti akademika Slave Kukića: “Nedostajat ćeš mi…”

Od akademika Kukića oprostile su se brojne javne ličnosti, kolege i prijatelji. Franjo Topić, teolog i počasni predsjednik HKD "Napredak", uputio je emotivan izraz saučešća povodom smrti Slave Kukića.

U sedamdesetoj godini preminuo je akademik i sociolog Slavo Kukić. Kukić je preminuo nakon višegodišnje borbe sa teškom bolesti.

Akademik Slavo Kukić ostat će upamćen kao rijetko precizan i britak analitičar bosanskohercegovačkog društva i političke stvarnosti. Tokom svoje plodonosne naučne karijere napisao je veći broj naučnih radova.

Od akademika Kukića oprostile su se brojne javne ličnosti, kolege i prijatelji. Franjo Topić, teolog i počasni predsjednik HKD “Napredak”, uputio je emotivan izraz saučešća povodom smrti Slave Kukića.

- OGLAS -

“Izražavam ljudsku i vjerničku sućut povodom odlaska s ovog svijeta akademika Slave Kukića. Bio je pravi i ustrajni borac za Bosnu i Hercegovinu i za što bolju BiH. Nisu ga u tome omeli ni udarci različitih vrsta. Bio je veseo čovjek i drag sugovornik. Nedostajat će javnosti BiH,  HNV i meni osobno. Počivao u miru Božijem”, napisao je Topić.

Slavo Kukić je rođen u Posušju 21. jula 1954. godine. U februaru 1977. godine je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu stekao zvanje diplomiranog politologa, 1983. godine na interdisciplinarnom poslijediplomskom studiju Univerziteta u Sarajevu titulu magistra društvenih nauka te, na koncu, u novembru 1986. godine na Fakultetu političkih znanosti titulu doktora socioloških nauka. Preminuo je u Zagrebu 7. septembra 2024. godine nakon dugotrajne borbe s karcinomom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA