17.7 C
Sarajevo
03.10.2024

Nabavka reciklomata za još dvije osnovne škole u Novom Sarajevu

Ubacivanjem plastičnih ili staklenih boca i limenki djeca će kao nagradu dobiti olovku, bojicu ili flomaster.

Općina Novo Sarajevo i dalje prednjači po broju postavljenih reciklomata na području ove lokalne zajednice, a prva je u Bosni i Hercegovini započela projekat nabavke i ugradnje modernih reciklomata u objektima osnovnih škola.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor kompanije Eko grad, Nedžad Turnadžić potpisali su Ugovor o nabavci i isporuci reciklomata u vrijednosti od 25.000 konvertibilnih maraka za dvije osnovne škole na području općine Novo Sarajevo. Riječ je o reciklomatima koji će biti postavljeni u osnovnim školama „Malta“ i „Hrasno“.

Ubacivanjem plastičnih ili staklenih boca i limenki djeca će kao nagradu dobiti olovku, bojicu ili flomaster.

- OGLAS -

Općina Novo Sarajevo planira nabavku reciklomata u svih osam novosarajevskih osnovnih škola. Prošle godine nabavljeni su reciklomati za osnovne škole „Čengić Vila I“ i „Kovačići“, dok je ranije jedan reciklomat postavljen u OŠ „Grbavica II“.

Prema statistici, do sada je u OŠ „Čengić Vila I“ kroz reciklomate prošlo ukupno 7.000 komada PVC i staklenih boca ili limenki, dok u OŠ „Kovačići“ ta brojka iznosi oko 11.000.

- Advertisement -

Cilj realizacije ovakvog projekta je poboljšanje čistoće našeg grada, ali i razvijanje svijesti, edukacija djece o potrebi i važnosti čuvanja okoline i uloge reciklaže u tom procesu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA